5 Секако начини да се спаси голем на вашиот осигурување

Многу поединци и приватни семејства ролна под тежината на политиката на различни планови за осигурување, и ова е болно влијаат на нивните семејни приходи и животен стандард. Тие се сигурни дека се разбере важноста на плаќањето на нивните премии stoutly и всушност го прават тоа, но нивните ефекти врз нивниот финансии и семејството стандарди за живеење не се непознати за нив - па тие треба да разузнавач за начини да се спаси голем на нивните планови за осигурување без да се загрозат на квалитетот на постојните планови. Замислете да плаќаат за семејството за здравствено осигурување, дом и имот осигурување, авто автомобил за осигурување, и осигурување на живот меѓу другите, што ќе се остави да се грижи за семејството и да работат надвор личен соништа и цели? Одговорот на ова прашање го подвлекува причини зошто мора да се спаси големи за осигурување, и следниве се како:

i. Кренете одбитоци: Знаеш што значи да се зголеми или да се зголеми вашиот одбитоци, зарем не? Ова значи дека ќе се зголеми износот на надвор од џеб суми плаќате на случајни ситуации кои наложуваат интервенции осигурување надомест. Кога ќе се подигне вашиот одбитоци, осигурителни компании ќе видите што е намалувањето на инцидентите на компензација на нив и тие автоматски се намали вашата премии за многу достапни цени - овозможувајќи ви да се спаси големи за плановите кои не можете да го направите и без кои не би можело да биде можно без покрена одбитоци.

II. Зборувајте со вашиот агент за попусти: Разговарајте со вашиот агент за осигурување за да се анализира вашата политика и планови за осигурување и да видиме како ќе се квалификува за намалена стапки на вашиот премии. Многу луѓе се квалификуваат за осигурување попусти, без да се знае тоа, и тие одат за да плаќаат високи каматни стапки, бидејќи нивните осигурителни компании ќе биде последен за да ги информира, освен ако тие се одржи добри односи со нивните агенти. Вашиот агенти треба да работат надвор вашите попусти и ќе ви помогне да се спаси големи врз основа на фактори што одат во прилог на вашата политика и износот на политички планови имате со осигурителна компанија.

III. Се подигне вашиот кредитен рејтинг: Осигурителните компании сметате голем ризик да се осигура кога имате лош кредитен рејтинг. Што може да не знам е дека осигурителни компании се изврши проверка на вас и да видите како вашиот кредитен рејтинг или рејтингот се. Ако вашата кредитна резултати се многу ниски, тогаш ви се удри висока стапка на премија, кога тие ви осигурам, но кога ќе работиме напорно за да се поправи се подигне вашиот кредитен рејтинг, тогаш тие се намали вашата премија стапки. Ако сте биле плаќаат многу високи стапки како резултат на вашиот лош кредитен рејтинг пред да поправка на нив, тогаш мора да ги информираат за промените направени така што тие можат да влијаат на вашите намалена премија стапки веднаш.

iv. Користете ја истата компанија: Ова го прави здравиот разум: ја користат истата осигурување фирма или компанија да се осигура сите вашето семејство, сопственост, здравствени и други работи. Или подобро, се осигура сите ваши автомобили со истата осигурителна компанија; осигурување на сите семејни здравствени и медицински планови со истата осигурителна компанија; осигурување на сите домашни и имот средства со истата осигурителна компанија, и ќе бидете во можност да се спаси големи за сите овие полиси за осигурување.

v. Безбеден вашиот дом и автомобили: Инсталирајте безбедносни карактеристики и gadgets, во вашите домови и автомобили за да се спречи било инциденти на провална кражба, вандализам и кражби. Безбедност gadgets, како апарати за гаснење пожар, провална кражба аларми, анти-блокирачки објекти и други безбедносни карактеристики ќе се намали или се минимизира инцидентите на несреќи во вашите домови и автомобили, и тоа во голема мера ќе ви заштеди пари, бидејќи вашиот осигурител автоматски ќе ја намали вашата премија стапки.Benefited from this post? Kindly use the sharing buttons above to share the post on your favourite social networks. To make sure you stay up to date with our articles, enter your email to subscribe.

Get Free Updates
Input your email to get new post alert

Tags:5 Секако начини да се спаси голем на вашиот осигурување, Save Big On Your Insurance

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *