Тело осигурување: Дали има смисла да се осигура вашето тело Делови?

Дали некогаш сте размислувале за обезбедување на плаќање на вашиот делови од телото? Иако ова не може да се докаже уште во Нигерија, Се шпекулира дека популарната juju музичар, Кралот Сонцето Ade, осигурени неговата гитара, кубење прсти за огромен милиони Naira во случај на некои распуштање на овие прсти. Зошто е ова? Тоа е затоа што на juju маестро е позната како една од најпознатите dexterous гитара за играње музичар во Нигерија, и повторливи гитара и симфониски видови доминираат неговиот бренд на juju музика. На странската сцена, На busty Кралицата на кантри-музиката, Доли Партон има изјавено дека се осигурени во нејзиниот огромен пазуви за милиони долари; Во меѓувреме, Џин Симонс, Џенифер Лопез, и Мајкл Flatley меѓу неколку други славни личности се знае дека имаат осигурено нозете, bums, носеви, и други "за досегашните и за вредни" делови од телото за големи суми на полиси за осигурување.

Зошто е ова? Причината не е пресилен. Овие осигурани делови од телото, на овие личности, се нивните извори на приходи и главните брендови на нивниот славен статуси. Овие личности се разбере дека било каква загуба или оштетување на овие делови од телото ќе ги поткопа нивната способност да се генерираат добри приходи, и затоа брзо се осигура овие делови од телото од страв за нив, така што надоместоци за осигурување може да ги покрие за било каква загуба на приходи како резултат на овие делови од телото. За да се разбере подобро ова ако сте еден Нигериец, што Cossy Orjiakor ќе стане без неа големи гради? Нејзиниот огромен пазуви се нејзиниот бренд и продажба на точка како Нигерија славен актерка и уметник; па тоа е разбирливо за неа да се плашат од нешто се случува на нејзиниот огромен пазуви, и ако таа се реши да ги осигура затоа што тие се нејзините средства и пазарот бренд во Нигерија филмски сцени.

Сега, не го направи било смисла за вас да го осигурам вашиот делови од телото, и ако не сте на славни личности? Вистината е дека тоа го прави малку да нема смисла да се направи ова, иако може да се потпре на добро место како возач; прстите како компјутерски програмер; и добри нозе како модел. Тешко дека ќе сте во можност да дури и се најде било осигурителна компанија, која ќе биде подготвена да го осигурам вашиот делови од телото, освен неколку во Обединетото Кралство. Осигурување на вашиот делови од телото може да биде многу скапо, освен што се светски познати личности и многу богат; но постојат подеднакво многу добри алтернативи.

Вие би можеле да се обратите за живот полиса за осигурување, бидејќи тоа ќе се грижиме за вашите идни инвестиции и пензионирање потреби, и, исто така, ќе се грижиме за потребите на вашето семејство по вашата смрт. Но, ако не ви се допаѓа звукот на осигурување на живот, тогаш можете да се одлучат за работното место инвалидското осигурување со кој ќе се покриени за работното место или фабрика несреќи. Со работното место инвалидитет или распуштање осигурување, што може да се надомести ако го изгубите вашиот екстремитети или глетка во текот на работата. Ова е многу повеќе прифатлива и добра алтернатива за обезбедување на плаќање на вашиот делови од телото, освен ако не сте многу богати и како осигурани делови од телото се вашите средства и бренд како славна личност.Benefited from this post? Kindly use the sharing buttons above to share the post on your favourite social networks. To make sure you stay up to date with our articles, enter your email to subscribe.

Get Free Updates
Input your email to get new post alert

Tags:Body Parts Insurance

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *