Life Insurance Archive

Разбирање на осигурување на живот: Вовед

Осигурување на живот е често потреба, кога ќе се разгледа на фактот дека неочекувани нешта - работи како ненадејна загуба на животот на глава на семејство. The primary value of any life insurance policy is that it provides financial protection for your family if you ...Read More

Осигурување на живот: Видови на осигурување на живот политики и Како да ги зголеми

Кога ќе се разгледа на ненајденост со кои се случуваат и луѓе умираат, ќе сфати потребата од што имаат осигурување на живот политики за заштита на вашите најблиски во случај на било евентуалности. На крајот на краиштата, life insurance policies do not only protect ...Read More

Тело осигурување: Дали има смисла да се осигура вашето тело Делови?

Дали некогаш сте размислувале за обезбедување на плаќање на вашиот делови од телото? Иако ова не може да се докаже уште во Нигерија, Се шпекулира дека популарната juju музичар, Кралот Сонцето Ade, insured his guitar-plucking fingers for huge millions of Naira in case of some dismemberment of these ...Read More

Здравство и здравствено осигурување: Заштита на вашето здравје и животниот

На заеднички поговорка дека "Здравјето е богатство" ја нагласува потребата за здравство и здравствено осигурување. Здравјето е се ', и постои речиси ништо што секој може да го направите или се постигне без добар звук и здравје. Сепак,, здравјето на сите граѓани може да пропадне во секое време, imperilling your life ...Read More