Paham asuransi Kahirupan: Hiji Pengantar

Asuransi hirup mindeng kabutuhan pas mertimbangkeun kanyataan yén hal terduga lumangsung - hal kawas leungitna dadakan hirup breadwinner hiji. The primary value of any life insurance policy is that it provides financial protection for your family if you happen to pass on, jeung nu alesan utama Anjeun kudu mertimbangkeun nyokot kaluar kawijakan asuransi hirup sanajan kudu ngajaga eta bisa jadi ngabuktikeun hésé sapanjang jalan.

life insurance policy

Anjeun pasti ngarti yen Anjeun kudu kawijakan asuransi hirup lamun:

  • Anjeun geus tanggungan; tapi lamun teu boga tanggungan, Anjeun meureun bisa jadi teu kudu kawijakan asuransi hirup.
  • Anjeun téh breadwinner kulawarga Anjeun; tapi lamun parantos di kulawarga tapi teu ngahasilkeun panghasilan dipaké ku kulawarga, mangka anjeun bisa teu kudu kawijakan asuransi hirup.
  • Maot dadakan anjeun bakal ngabalukarkeun kesempitan ka sababaraha jalma; tapi lamun teu, Anjeun bisa jadi teu kudu kawijakan asuransi hirup kajaba anjeun kudu ka nutupan pikeun anjeun pamakaman.

Sabaraha nilai kawijakan hirup maneh kudu? Faktor nu nuturkeun ieu bakal nangtukeun jumlah nilai asuransi hirup anjeun kudu:

  • Sumber anjeun incomes séjén
  • Jumlah tanggungan geus
  • Jumlah hutang anjeun jigana owing batur
  • Jenis gaya hirup Anjeun hirup (resiko beungeut Anjeun) dina watesan kaséhatan, tugas, nyetir, wewengkon padumukan, jsb.

Keur sakabeh Amerika, aya kalolobaan dua rupa sinyalna kawijakan asuransi hirup meuli, sanajan aya variasi dua groupings asuransi hirup ieu: asuransi hirup sakabeh, jeung asuransi istilah hirup.

Term Life Insurance

Dina watesan basajan, asuransi istilah hirup nawarkeun mangpaat maot ka anjeun basa anjeun maot, tapi teu boga nilai duit tunai. Ieu hartina tanggungan Anjeun mayar hiji lump atawa variabel jumlah bulanan di maot Anjeun, tapi maranéhanana narima no lain pedah ti Investasi dijieun ku pausahaan asuransi dina premiums Anjeun. Sedengkeun ieu téh debatable, sababaraha ahli asuransi mamatahan nu Anjeun bisa keur asuransi istilah hirup lamun anjeun geus kurang ti 40 taun jeung sangsara da moal aya geringna ngancam.

Whole Life Insurance

Hirup sakabeh leuwih mahal ti istilah hirup, jeung premiums ilaharna tetep unchanged leuwih lilana kawijakan; kumaha oge, perusahaan asuransi ngajadikeun Investasi dina nilai duit tunai Anjeun nu ngawangun hiji cagar tunai pikeun anjeun - sarta anjeun bisa narik tina nilai duit tunai komo dina waktu hirup anjeun.

Variable and Universal Life Insurance

Ieu ngarupakeun variabel tina dua tipe munggaran asuransi hirup. Asuransi hirup variabel mantuan Anjeun ngawangun nepi hiji cagar tunai nu pausahaan asuransi mantuan Anjeun investasi di program stock jeung bisnis maranéhanana investasi. Cagar tunai ieu ngalaksanakeun kawas saham investasi, nu hartina nilai cagar tunai Anjeun ngawangun nepi gancang lamun pasar saham anu alus, tapi anjeun leungit duit lamun pasar teu kirang.

Hirup Universal dina sisi séjén mangrupa kombinasi ti istilah jeung sakabeh kahirupan jeun pitur nu karakteristik boh. Anjeun boga kamerdikaan pikeun ngaluyukeun benefit maot Anjeun, komo rupa-rupa bagian earnings akumulasi Anjeun ka nutupan bagian waragad premium Anjeun. Dina hal ieu, premium nu leuwih handap ti sakabeh kahirupan, tapi leuwih luhur ti istilah hirup.



Benefited from this post? Kindly use the sharing buttons above to share the post on your favourite social networks. To make sure you stay up to date with our articles, enter your email to subscribe.

Get Free Updates
Input your email to get new post alert

Tags:life insurance policy, life insurance policy meaning
No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *